Senioriliikunta, tuntisisällöt

KUNTOSALICIRCUIT:

Lämmittelyjumpan jälkeen harjoittelu tapahtuu kiertoharjoitteluna helppokäyttöisissä, paineilmalla toimivissa kuntosalilaitteissa. Lisäksi harjoittelussa on mukana myös muita kuntoiluvälineitä kuten kuminauhoja, palloja, voimatankoja, käsipainoja ja tasapainovälineitä. Jokainen liikkuja määrittelee itse harjoittelun tempon sekä vastuksen ollessaan omalla toimipisteellään. Näin tunti sopii hyvin kaiken tasoisille liikkujille.

Tämä tunti on suunnattu sinulle, joka haluat ylläpitää tai parantaa lihasvoimaasi kuntosaliharjoittelun tavoin, ja tykkäät jumpata ohjatussa ryhmässä. Tunti sisältää myös tasapainoa kehittäviä harjoituksia. Harjoittelun päätteeksi venytellään huolellisesti ja tehdään rentoutus.

SENIORIT KAHVAKUULA:

Tällä tunnilla harjoitetaan kehoa monipuolisesti kahvakuulaa apuna käyttäen. Luvassa on lihaskuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa, kehonhallintaa ja hyvää ryhtiä! Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta kahvakuulaharjoittelusta.

LAVIS® 

LAVIS-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatansseja kuten humppa, valssi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha jne. Tunnilta jokainen löytää oman tähtihetkensäJ

 

SENIORIT KEHONHUOLTO

Alkulämmittelyn jälkeen teemme rauhalliseen tahtiin venytysliikkeitä koko keholle. Päivittäinen venyttely on tärkeä osa lihashuoltoa. Se lisää lihaksiston kimmoisuutta ja nivelten liikkuvuutta sekä parantaa ennaltaehkäisevästi koko kehon palautumiskykyä. Tunnilla on mukana myös tasapainoharjoittelua.
Venyttelyllä estetään lihasten kiristyminen ja vaikutetaan lihaksen sisäiseen aineenvaihduntaan ja rentouteen. Tunnin lopussa vielä rentoutus joka on hiljentymistä, pysähtymistä, levollisuuden ja henkisen tasapainon löytämistä. Rentoutumisella on lukematon määrä positiivisia vaikutuksia.

SENIORI PILATES

Pilates vahvistaa tehokkaasti sekä suuria että pieniä lihaksia, joista tulee sutjakammat, notkeammat ja pidemmät. Harjoittelu vaikuttaa koko kehoon ja vahvistaa erityisesti keskivartalon lihaskorsettia. Myös ryhti ja kehon asento paranee harjoittelun myötä. Pilates on hellävaraista liikuntaa, minkä vuoksi se sopii kaikille ikään, sukupuoleen ja kuntoon katsomatta.

SENIORI JOOGA

Jooga kehittää lihasvoimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Tunti koostuu sekä seisten, että lattialla tehtävistä rauhallisesti etenevistä joogan perusharjoitteista, ja loppurentoutuksesta. Tunnilla tehdään lempeää hathajoogaa.

KUNTOTRIMMI

Kuntojumpan tyyppinen tunti,jossa lyhyen alkulämmittelyn jälkeen tehdään tehokas lihaskunto-osio kehon omalla painolla tai lisävastuksia käyttäen. Tunti sopii liikkkujille joilla ei ole vaikeuksia tehdä liikkeitä lattiatasossa (selin -ja päinmakuu).